Le contenu de cette page nécessite une version plus récente d’Adobe Flash Player.

Obtenir le lecteur Adobe Flash

Brussel Deze Week.: Restaurant: Kwint

 

Brussel-Stad - Amper enkele dagen na zijn opening op de vernieuwde Kunstberg hadden we het genoegen om het restaurant Kwint aan het Congrespaleis te bezoeken.
De zuilengalerij aan de Kunstberg was vroeger een weerzinwekkende plek waar dronkenlappen hun roes uitsliepen en hun behoefte deden. Maar na een grondige reinigingsbeurt werd de plek op slag een van Brussels mooiste trekpleisters. Het gebeurt zelden dat we in onze eigen stad het gevoel krijgen even in Parijs of Londen te vertoeven,  maar dit is duidelijk een plek om trots op te zijn.

Om in alle rust van het uitzicht te genieten, kunt u bij het reserveren best meteen om een tafeltje in het central gedeelte vragen, zodat u ongehinderd de toren van het Stadhuis, en zelfs de Basiliek van Koekelberg kunt bewonderen. Maar ook het interieur van het restaurant zelf is zeker de moeite waard, met een enorme slinger van de hand van Arne Quinze aan het plafond. De grote ramen doen de hele zaak op mooie winterdagen baden in het zonlicht, waardoor het net lijkt of u op een terras zit. En, zo verzekerde het personeel ons, ‘s avonds zie je er alle lichtjes van de stad.

Het enige wat we echt jammer vonden, was het gebrek aan Nederlandskundig personeel. Op zo’n toplocatie nabij het congressenpaleis en in het hartje van de Europese hoofdstad zou men toch wat meertaliger mogen zijn. Hopelijk wordt deze beginnersfout snel rechtgetrokken. Nu zijn alleen de menukaarten dat al. 
Nog een minpuntje is dat bij zo’n toplocatie ook een stevig prijskaartje hoort. De weliswaar mooie menukaart biedt gerechten aan van 15 à 25 euro voor een voorgerecht, en 19 à 29 euro voor een hoofdgerecht. 
De porties zijn erg verzorgd, maar soms wat aan de kleine kant – net als het glaasje Sancerre (7 euro), dat wel erg gierig werd ingeschonken. 
Het viel ons ook op dat de kaart nogal ‘safe’ is opgevat, met bijvoorbeeld heel wat gerechten of soepjes die weliswaar veel voorbereiding vragen, maar tijdens de service niet erg veel werk vergen. 

Rode draad door de kaart is duidelijk de truffel, aanwezig van soep tot in de desserts. Wij kozen echter voor een truffelloos voorgerechtje uit de suggesties: een krabsla van Kamchatka, rivierkreeftstaartjes en sechouanpeper (18 euro), lekker fris en vers. 
Vervolgens kozen we voor een mosselbonbonnière met truffelroom en verse frietjes (24 euro). Ietwat misleidend, want de truffelroom zat niet in het kookvocht van de mosselen, maar bleek een potje truffelmayonaise te zijn dat erbij werd geserveerd. Toch waren we heel tevreden, en het moet gezegd dat niet alleen het sausje, maar ook de frietjes voortreffelijk waren. Het is eens wat anders, friet met truffel!

We besloten ook in ons nagerecht de truffellijn aan te houden, en kozen voor een chocolademoelleux met vanille-ijs en witte truffelparfum (14 euro), terwijl ons gezelschap een interessant glaasje met room, caramel en bladerdeeg geserveerd kreeg (9 euro). Onze vrees voor de combinatie vanille-truffel verdween nog sneller dan het ijs op ons bord. Heerlijk subtiel en verfrissend. Brussel is duidelijk weer een toplocatie rijker!


:: Kwint, Kunstberg 1, Brussel - 02-505.95.95
open van maandag tot vrijdag (lunch en avondmaal)

Karolien Merchiers © Agenda